Braai, Concert, Houseparty's enhard op je bek gaan
Door: Mark
Blijf op de hoogte en volg Mark en Jantien
06 November 2006 | Zuid-Afrika, Pretoria
Vorige keer heb ik jullie verteld over een opkomende braai op een redelijk aparte locatie. Nou dit was ook zeker het geval. Na werk stap ik met Martin en John in de auto om richting het onderkomen van Don en Jetske te gaan.
Don en Jetske wonen in Roelandstreet en hebben niet zo maar een appartementje. Hun appartement is op de 6de verdieping, maar de braaifaciliteiten bevinden zich op het dak. Dit is de 18de verdieping!!!
Naast de braaien is er ook een zwembad, jacuzzi, fitnesscentrum en een sauna op dit dak te vinden. Eenmaal aangekomen was het feest al aardig aan de gang. De fles rode wijn die ik had meegenomen viel niet echt in de smaak bij andere mensen. Ze drinken bier, of witte wijn...
Tja.. toen we een uurtje of 2,5 later weggingen was die fles op 1 of andere onverklaarbare wijze toch leeg :-)
We vertrekken naar Waterfront waar een afscheidsfeestje voor iemand bezig is. En dat is niet het enige wat gaande is, er is namelijk ook Oktoberfest aan de gang. Je kent het wel, Duits, bier, bratwurst en simpele muziek. We schuiven aan tafel en bestellen wat biertjes... Ja die gaan dus per liter!!
U begrijpt de avond voltrekt zich verder met menig jolijt. De rest van de avond bestaat ongeveer uit bier, dansen, foto's maken, zingen, niet binnenkomen bij een club (vanwege geluidsoverlast waarschijnlijk :-)), lekker lang afteren in Quaree Hill en wakker worden in het raamkozijn. Meer wil ik er neit over kwijt...
De nieuwe week breekt aan. Werk is nog steeds redelijk saai en er is weinig om uit te voeren. Niet dat het heel erg is, want ik leef alweer naar het volgende punt op de agenda toe. 31 oktober zijn we bij het tweede concert geweest hier in Kaapstad. Live in concert. Het is een geweldige show en met een select groepje beleven we het ene hoogtepunt na het andere. Wat een hoop hits heeft die band gemaakt zeg. Ze draaien dan ook al 15 jaar mee.
Woensdag komt mijn chef naar me toe lopen om 1400. Weet je wat zegt hij, als je nu niets belangrijks hebt te doen, mag je lekker de rest van de dag vrij nemen. Helemaal top natuurlijk. Maar even later komt hij naar me toe om het nog iets relaxter te maken. hij overhandigd mij namelijk 2 entreekaartjes voor het whisky-festival wat die avond gegeven wordt in het Cape Town International Convention Centre!!!
Ohja neem morgne ook maar vrij.
Zodoende begeef ik mij samen met Martin die avond naar het CTICC. We worden ontvangen en krijgen een boekje over whisky en een partij bonnen om gek van te worden. Met die bonnen kunnen verschillende whisky worden geproefd. We lopen eerst een rodnje en beseffen gelijk dat hier wel de creme de la creme van Kaapstad rondloopt. Mooie vrouwen, perfect opgemaakt, rijke mannen, en de mooiste pakken en whisky overal. WE proeven whisky's van 12, 15 en 18 jaar oud. WE zijn allebei toch neit zulke whiskyliefhebbers, dus we houden het snel voor gezien en vertrekken naar de housewarmingparty van Mike, Suzanne en Remco (die zelf aan het werk was).
Mooi appartement en een leuk avondje.
Vrijdag stond er eindelijk een vette Houseparty op het program. James Lavelle zou komen draaien in The Castle Of Good Hope. Bo Kaap als verzamleplaats en hoppa met de taxi richting de party. De sfeer zat er alweer helemaal in en onze VIP-tickets droegen daar uiteraard nog een redelijk steentje aan bij.
Wat een vette locatie. En wat een vette muziek. Je meot er van houden, maar dit was echt mijn soort feestje :-)
Heerlijke diepe progressive sound, in een niet grote ruimte met leuke mensen om je heen. Gewoonweg TOP!!
Zaterdag lekker uitgeslapen. Surfen bewaard voor zondag en savonds weer een housewarmingparty. Deze keer van Kevin, Rudy, Robert-Jan en Jelle. Ze zijn verhuisd naar Seapoint. Prachtig appartement met uitzicht op zee. Het is erg gezellig en vooral erg druk. ER is een underground drum n bass feest die avond in de Mercurey. We besluiten erheen te gaan en het word weer een dolle avond met leuke muziek, nuchterheidstestjes (waar ik redelijk voor zak) en vage mensen vooral.
Zondag ga ik surfen emt kirsten. Tenminste dat was de planning. Maar onderweg naar haar toe ga ik onderuit met mijn scooter. Niks ernstigs al heb ik wel een mooie collectie wonden en schaafwonden opgelopen.
Van surfen komt uiteraard niet veel meer terecht en het word een rustig dagje.
Dit is ongeveer wat er de laatste tijd gebeurd is. Er zijn nog wel meer dingen gepasseerd, maar dat is allemaal neit noemenswaardig. Tenminste niet voor iedereen...
Groeten uit Kaapstad!!!
06 November 2006 - 13:02
Mariëlle:
Kijk je wel uit Markie met die dolle scooter van je ;) -
06 November 2006 - 13:26
Yvette:
Lekker bezig mark!! Wat heb je het toch goed daar....
x -
06 November 2006 - 13:53
Audrey:
Je hebt wel een relaxed leventje daar, concertje hier, whiskeyproeverij daar, houseparty en een housewarmingparty. Wordt er daar nog wel gewerkt? :D
kus Au3 -
06 November 2006 - 14:23
Sandy:
ok, nu snappen we het allemaal wel!:)
lekker leventje
x san
06 November 2006 - 17:01
Nienke:
Je stageverslag zal in een zin samengevat kunnen worden:
Werk? Hoezo werk? Lang leven de lol :P -
06 November 2006 - 20:17
Youri:
Dacht toch echt dat je mij vertelde dat je daar voor je stage naar toe ging ;) -
06 November 2006 - 20:54
Kimberley:
klinkt allemaal lekker relaxed haha maar doe je wel voorzichtig! ik mis je! xxx je zusje